Portfolioxx

Axplock av vad jag har producerat och fotograferat.

MARKNADSKOORDINATOR, AB TIERPSBYGGEN, TIERP – 2016-12 pågår

  • layout, typografi och bildbehandling
  • annonsproduktion
  • framtagning av informationsmaterial
  • årsredovisning
  • webbproduktion

FORMGIVARE, REGERINGSKANSLIET, STOCKHOLM –
2016-01-2016-12

Formgivning av utredningars/kommittéers betänkanden.

  • layout, typografi och bildbehandling
  • textredigering, konsekvensgranskning, avstavningskontroll etc.

Några av mina layoutade betänkande:

SOU 2016:90 där jag formgivit betänkandet, omslag och alla illustrationer efter skisser

SOU 2016:30 där jag formgivit betänkandet och alla illustrationer efter förlaga


GRAFISK FORMGIVARE, STAREBORN DESIGN, TIERP – 2015-2016

Produktion av trycksaker och webbsidor.


PROJEKTLEDARE/MARKNADSKOORDINATOR, GOSH AB, STOCKHOLM – 2014-2015

Arbetar med lansering av Gosh 2.0 som innebär bland annat framtagning av grafisk manual, nyhetsutskick, uppdatering av hemsida m.m. Produktion av två st produktkataloger. Projektledare för interna och externa event.

Ett axplock:

AD/MARKNAD OCH UTBILDNINGSKONSULT, MACSUPPORT, STOCKHOLM – 2004 – 2013Arbetade som AD hos MacSupport. Producerade MacSupports butikskedja mStores butiksannonser, faktablad, affischer, bussreklam, logotyp-framställning, material till butikerna m.m. Framtagning av MacSupports hemsidan, www.macsupport.Arbetade även som utbildare i de grafiska programmen Adobe Indesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Dreamweaver, Adobe Lightroom, Adobe Acrobat, QuarkXPress, iLife, iWorks, Aperture och MS Office Word/Powerpoint. Där jag även formgav och producerade kurskatalogerna.

function_2006
function_ht_2007

Grafisk formgivning, fotografering och produktion av Zelda Dentals kundbroschyrer.

Zelda_infoblad


COMPUTIT SWEDEN AB, JÄRFÄLLA – 1997-2012

I mitt eget bolag har jag arbetat med utbildning i Adobe-programmen, skrivit och designat gjort originalarbete för egna böcker i Adobe Illustrator och Photoshop. Jag har även gjort originalarbetet och översättningen av Adobe Illustrator 7, 8 ,9 och 10på uppdrag av PC-boken. Det innebar att översätta även alla skärmdumpar. Jag är Adobe certifierad expert.

Framställt trycksaker dels från givna grafiska profiler och egna designade trycksaker för bl a Lärarnas Riksförbund, Wasa Bröd, Sharp, Harcourt Assessment, MU de Jong och Masimo. Jag jobbar inte bara med grafisk produktion utan jag har också producerat webbsidor.

LR facklig handbok
MU_de Jong katalog
Sharp projektorer
Wasa bröd nyhetsbrev (på tyska)


UTBILDNINGSKONSULT, LÄRDATA, STOCKHOLM – 1994-1997

Jag började först som projektanställd lärare därefter övergick jag till att bli utbildningskonsult med eget företag. Även här var kurserna schemalagda, företagsinterna och långa LAN och AMS kurser. Jag arbetade även som projektledare för LAN och AMS kurserna som hade inriktning mot Grafisk- och Webbproduktion. Jag utbildade i Windows intro, Mac intro, MS Word för mac/win, MS Powerpoint mac/win, Adobe PageMaker mac/win, Adobe Photoshop mac/win, Adobe Illustrator mac/win, Adobe PageMill mac, QuarkXPress och Layout & typografi samt Webbdesign.


UTBILDARE, NORDISK DATAUTBILDNING, STOCKHOLM – 1993-1994

Projektanställd lärare och undervisade i PC-intro med Windows. Word för Windows, Adobe PageMaker Mac/PC, Photoshop, CorelDraw och i Layout & typografi. Kurserna var schemalagde, företagsinterna och långa LAN-kurser.


GLASGRAVÖREN I GLASRIKET AB – 1993

Innesäljare


UTBILDNINGSKONSULT, OLANDO AB, KALMAR – 1992-1993

Utbildare i ordbehandlingsprogrammen MS Word 2.0 och WordPerfect 5.1 samt DeskTop programmen Adobe PageMaker 4.0, Adobe Persuasion 2.1, Adobe Freehand 3.1 samt Adobe Photostyler 1.0. Jag utbildade samt ansvarade för de längre kurserna i DTP-programmen.


FÖRÄLDRARLEDIG – 1991-1992


FÖRSÄKRINGSSÄLJARE, FOLKSAM, KALMAR – 1990-1993

Parallellt med mitt vanliga arbete arbetade jag även som fritidsombud på Folksam.


INNESÄLJARE/KUNDTJÄNST/SEKRETERARE, ASG AB, KALMAR – 1989-1991

Anställdes som sekreterare till platschefen samt som innesäljare/kundtjänst. Jag utökade min tjänsten som redaktör för personaltidningen för region Öst. Jag delade denna tjänst med regionchefens sekreterare. Jag gjorde originalarbetet. Jag producerade grafiskt riktad kundinformation.


ORIGINALARE/DOKUMENTATÖR/FOTOGRAF, ERICSSON RADIO SYSTEMS/ERICSSON
RADAR ELECTRONICS, KISTA – 1986-1988

Började först på Radio som originalare/dokumentatör. Jag producerade manualer och fotografering samt underlag till KTH ansökningar. När jag senare bytte avdelning så delade Ericsson på Radio i två delar, jag kom då att tillhöra Radar där arbetade jag ett tag som sekreterare med informationsframställning av material till ingenjörerna. Vidare till en annan avdelning för att skapa mallar för framtagning av stora tunga hemliga dokumentationer i Unix-miljö och programmet Interleaf TPS 3.0.


REKLAMASSISTENT, AMP AB, JÄRFÄLLA – 1988-1989

Tillbaka till reklamvärlden anställdes som reklamassistent. Arbetade med originalframställning samt även här byggde montrar för mässutställningar. Underhöll företagets mailingsregister.


MARKNADSASSISTENT, HELLY HANSEN, SPÅNGA – 1986

För Helly Hansen arbetade jag som marknadsassistent, Jag byggde upp ett showrum med sportkläder. Hade säljarkontakt och bistod med säljunderlag till säljarna.


REKLAMASSISTENT, KATALOGREDAKTÖR, FOTOGRAF, ELEKTRISKA INSTRUMENT AB ELIT,
JÄRFÄLLA – 1981-1986

Anställdes som reklamassistent detta innebar att jag arbetade som originalare, skötte repron för svartvita bilder samt fotograferade produkter. Jag producerade allt från idé till färdig produkt. Det innebar att producera bl.a. annonser, säljblad och manualer. Jag hade kontakt med sättningsfirmor och tryckerier. Ansvarig katalogredaktör och höll i produktionen av produktkatalogerna vilket innebar tryckerikontakter, originalarbetet och fotografering av nästan alla produktbilder till de 700-800 sidors stora kataloger. Vid företagets mässutställningar var jag med och utformade samt byggde montrarna.

Jag arbetade även ett tag som innesäljare och sålde bl.a. trådtöjningsgivare för ett tysk bolag. Vidareutbildning i Nürnberg och Darmstadt, Tyskland dessa kurser genomfördes på tyska.